Skip to content

Bank of America använder AI och Metaverse för medarbetarutbildningar

Bank of America tar ett innovativt grepp om medarbetarutbildning genom att ge nyanställda tillgång till virtuell verklighet (VR) headset vid deras introduktionsprogram på New York Hilton Midtown. Dessa VR-headset används för att simulera olika situationer, inklusive lugna ner upprörda kunder, svara på säkerhetshot och till och med koppla av på en surrealistisk virtuell ö eller med att rida på en enhörning.

Bank of America använder artificiell intelligens, virtuell verklighet och metaverse för att erbjuda en immersiv utbildningsupplevelse för sina 2,000 nya anställda varje år. Denna initiativ speglar en större trend inom bankindustrin där institutioner antar teknologi för att öka produktiviteten och minska utgifterna.

”Dessa simuleringar fungerar som praktiska övningar, som gör det möjligt för även de färskaste rekryterna att få erfarenhet,” sa John Jordan, chef för akademin på Bank of America.

Bank of Americas VD, Brian Moynihan, erkände de betydande fördelarna med AI under en konferens i april. Han påstod att AI kunde bidra till att strömlinjeforma verksamheten, men betonade också vikten av att förstå beslutsprocesserna i en allt mer AI-driven miljö.

Under den en vecka långa utbildningen håller högre chefer på Bank of America presentationer och leder diskussioner om ämnen som ”mångfald och inkludering” och ”ansvarsfull tillväxt,” i linje med organisationens kärnvärden. På sin fritid uppmuntras nyrekryterade att använda VR-headset som finns tillgängliga i konferensrummen. Den immersiva tekniken erbjuder en komplett vy av en bankfilial, främjar erfarenhetsbaserat lärande och tilldelar även virtuella poäng för aktivt deltagande.

Utbildningsprogrammet inkluderar också moduler som detaljerat beskriver bankens historia och de förmåner som är tillgängliga för anställda. Dessutom erbjuder de ”wellness”-upplevelser, inklusive den ovan nämnda virtuella enhörningen.

Mike Wynn, en chef för innovation och design på Bank of Americas akademi, nämnde att de virtuella utbildningarna speglar verkliga situationer. Dessa inkluderar kunder som begär stora summor pengar eller rapporterar bedrägliga konton. Deltagarna kan interagera med en AI-bot som agerar som en Bank of America klient, medan en annan bot vägleder dem genom lämpliga svar.

Inte bara begränsat till nya anställda, Bank of America utvidgar detta immersiva utbildningsprogram till över 200,000 medarbetare över hela världen. AI-tränare är stationerade på alla dess callcenter för att hjälpa personal att öva kundinteraktioner. Chefer kan även para upp kämpande anställda med en AI-bot för ytterligare utbildning.

AI- och metaverse-utbildningar tillför en unik aspekt till utbildningsprocessen. ”Traditionella metoder misslyckas ofta med att framkalla krävda intensitetsreaktioner. VR väcker nervositet och ökar hjärtfrekvensen,” säger Wynn.

När Bank of America först testade VR-programmet 2019, rapporterade en betydande 97% av deltagarna att de kände sig mer säkra i att utföra sina uppgifter efter simuleringarna. Banken observerade att medarbetarna bearbetade utbildningsmaterialet snabbare jämfört med traditionella klassrums metoder.

Men, Michael Chui, en forskare vid McKinsey Global Institute som studerar effekterna av disruptiva teknologier på företag och samhälle, påminde Bloomberg News om teknikens begränsningar. Han föreslog att utbildare kanske fortfarande föredrar mänskliga tränare för emotionell förståelse.

Enligt Wynns synvinkel syftar denna teknik till att förstärka snarare än eliminera mänskliga kopplingar genom att simulera verkligheten. Faktiskt överväger Bank of America att använda metaverse för att locka yngre talanger på karriärmässor. ”Istället för att bara berätta för dem om att arbeta inom bankväsendet, kan vi visa dem den dagliga livet av en medarbetare,” avslutade Jordan.

Scrolla till toppen