Skip to content

3 Metoder för Varumärken att Engagera sig i Roblox med SUTEKI

Med över 50 miljoner dagligen aktiva användare, representerar Roblox en betydande plattform för varumärken att nå unga målgrupper. Som en öppen plattform, gör Roblox det möjligt för vem som helst att bygga merchandise och till och med kompletta upplevelser. År 2021 tjänade utvecklare och kreatörer över $500 miljoner på att sälja användargenererat innehåll. Som ledande inom detta område hjälper SUTEKI varumärken att navigera och dra nytta av de tre huvudsakliga metoderna för att engagera sig på Roblox.

Skapa Virtuella Objekt
Ett sätt att marknadsföra sig på Roblox är genom att skapa varumärkesrelaterade virtuella produkter, som kläder och accessoarer för avatarer. Med SUTEKI:s expertis kan detta uppnås med minimala kostnader och på kort tid, vilket gör det till det mest tillgängliga sättet för varumärken att etablera en närvaro i metaversumet.

Exempel:

Hot Topic lanserade sin ”Halloween Forever Collection” för en månad sedan, som innehöll olika klädesartiklar och accessoarer som mössor, tröjor och fladdermusöron. Dessa objekt skapades av flera UGC-designers.

Gucci har skapat en stark närvaro på Roblox genom att skapa limited edition-produkter som såldes mellan $1.50 och $11.25. Denna strategi illustrerar hur yngre Gen Z- och Gen Alpha-konsumenterna lägger allt mer värde på sina virtuella identiteter.

Integrera i Befintliga Roblox-spel
Ett annat sätt för varumärken att annonsera inom Roblox är genom att samarbeta med befintliga spel som redan har stora publik. Med SUTEKI:s vägledning kan detta eliminera behovet av att massivt marknadsföra ditt varumärke, eftersom publiken redan finns där.

Exempel:

Sing 2 x Adopt Me!, det största spelet på Roblox, har haft flera samarbeten för att marknadsföra animerade filmer som Sing 2, Scoob! och Minions: The Rise of Gru.

NASCAR samarbetade med Jailbreak, ett polis- och rånarspel, där användare kunde köpa NASCAR-märkta klistermärken för sina virtuella bilar och tävla i en anpassad värld.

Skapa ett Helt Spel
Med hjälp av SUTEKI kan varumärken ta det slutliga steget och skapa sitt eget spel på Roblox. Detta innebär att de skapar en varumärkesupplevelse med virtuella platser, minispel, virtuella butiker och mer.

Exempel:

Gucci har varit ett av de mest aktiva varumärkena på Roblox-plattformen. Sedan 2020 har de experimenterat med olika sätt att marknadsföra sig på Roblox, från försäljning av virtuella objekt till lansering av evenemang och spel.

Vans samarbetade med Roblox för att skapa ”Vans World”, ett virtuellt spel som inkluderar en skatepark och en virtuell och interaktiv Vans-butik där spelare kan skapa sina egna skor.

Nike skapade en virtuell värld kallad ”Nikeland” 2021, där användare kan tävla i olika minispel som tag och dodgeball. Användare kan köpa en rad virtuella Nike-produkter eller få dem genom att utföra utmaningar.

Genom att samarbeta med SUTEKI kan varumärken hitta sin plats i metaversumet och engagera sig framgångsrikt med miljontals Roblox-användare.

Scrolla till toppen